Granola

© Diane Hendrikx

VOOR 1 KG GRANOLA

120 g appel-perenstroop

45 g water

170 ml zonnebloemolie

350 g havermout

85 g havermeel

60 g amandelen

60 g walnoten

30 g boekweit

15 g sesamzaad

120 g zonnebloempitten

25 g lijnzaad

1 tl bakpoeder

1 tl gember

1 tl kaneel

oe tl kardemom

1 tl zout

Zeste van 1 sinaasappel

VOOR DE AFWERKING

150 g rozijnen

50 g cacaonibs

75 g cornflakes

“Dit is het recept voor de granola die ik in Korst verkoop. De granen zijn gezoet met appel-perenstroop. Ik vind het leuk om deze lokale zoetstof eens op een andere manier te gebruiken. Het recept levert een krokante en subtiel gezoete granola op die je makkelijk anderhalve maand kunt bewaren.”

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het water met de appel-perenstroop in een pannetje op een zacht vuur, tot het mengsel vloeibaar is. Meng alle droge ingrediënten onder de natte ingrediënten. Verspreid over een bakplaat en bak gedurende 30 à 40 minuten. Roer om de tien minuten de granola goed om zodat hij gelijkmatig bruint. Haal de granola uit de oven wanneer hij goudbruin en krokant is. Eens afgekoeld meng je de rozijnen, cacaonibs en cornflakes eronder. Bewaar in een luchtdichte doos.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content