
Granola
VOOR 1 KG GRANOLA
120 g appel-perenstroop
45 g water
170 ml zonnebloemolie
350 g havermout
85 g havermeel
60 g amandelen
60 g walnoten
30 g boekweit
15 g sesamzaad
120 g zonnebloempitten
25 g lijnzaad
1 tl bakpoeder
1 tl gember
1 tl kaneel
oe tl kardemom
1 tl zout
Zeste van 1 sinaasappel
VOOR DE AFWERKING
150 g rozijnen
50 g cacaonibs
75 g cornflakes
“Dit is het recept voor de granola die ik in Korst verkoop. De granen zijn gezoet met appel-perenstroop. Ik vind het leuk om deze lokale zoetstof eens op een andere manier te gebruiken. Het recept levert een krokante en subtiel gezoete granola op die je makkelijk anderhalve maand kunt bewaren.”
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het water met de appel-perenstroop in een pannetje op een zacht vuur, tot het mengsel vloeibaar is. Meng alle droge ingrediënten onder de natte ingrediënten. Verspreid over een bakplaat en bak gedurende 30 à 40 minuten. Roer om de tien minuten de granola goed om zodat hij gelijkmatig bruint. Haal de granola uit de oven wanneer hij goudbruin en krokant is. Eens afgekoeld meng je de rozijnen, cacaonibs en cornflakes eronder. Bewaar in een luchtdichte doos.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier