8 porties

BROCCOLI
...

BROCCOLI 1 2 stronken broccoli 500 g kikkererwtenmeel 400 ml aquafaba (het vocht dat je terugvindt in een blikje kikkererwten) 1 el olijfolie 1 tl natriumbicarbonaat 1 el appelciderazijn 1 tl zeezout 1 tl rozemarijn Zwarte peper naar smaak BIJGERECHT 2 Hummus Gegrilde groenten Boerenkool Gepekelde ui Gefermenteerde spitskool Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Rooster ongeveer 15 minuten op een bakplaat tot ze gaar zijn. Laat de broccoli afkoelen en blend met alle ingrediënten samen in een keukenrobot. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het broccolimengsel uit tot een dikte van 1 cm en strijk glad. Bak gedurende 15 minuten. Serveer met hummus, gegrilde groenten, krokante boerenkool en gepekelde uitjes of gefermenteerde spitskool. "Dit recept voor broccolibrood is gluten- en lactosevrij, waardoor iedereen het kan eten. Het is ook makkelijk op voorhand te maken. Voor een snelle lunch heb je dan enkel nog seizoensgroenten en smeuïge hummus nodig. Het gerecht wordt nog beter met een krokantje, zoals geroosterde boerenkoolbladeren, en een fris zuurtje, zoals gepekelde ui. Bij Living werken we het graag af met veel kruiden. Die zorgen er ook voor dat het gerecht er prachtig uitziet."