Broccolibrood

Dit recept voor broccolibrood is gluten- en lactosevrij, waardoor iedereen het kan eten. Het is ook makkelijk op voorhand te maken. Voor een snelle lunch heb je dan enkel nog seizoensgroenten en smeuïge hummus nodig.

Nodig
  • 2 stronken broccoli
  • 500 g kikkererwtenmeel
  • 400 ml aquafaba (het vocht in een blikje kikkererwten)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl natriumbicarbonaat
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl rozemarijn
  • Zwarte peper naar smaak
Bijgerecht
  • Hummus
  • Gegrilde groenten
  • Boerenkool
  • Gepekelde ui
  • Gefermenteerde spitskool
Zo maak je broccolibrood
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snij de broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Rooster ongeveer 15 minuten op een bakplaat tot ze gaar zijn. Laat de broccoli afkoelen en blend met alle ingrediënten samen in een keukenrobot.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het broccolimengsel uit tot een dikte van 1 cm en strijk glad. Bak gedurende 15 minuten.
  3. Serveer met hummus, gegrilde groenten, krokante boerenkool en gepekelde uitjes of gefermenteerde spitskool.
Tip

Het gerecht wordt nog beter met een krokantje, zoals geroosterde boerenkoolbladeren, en een fris zuurtje, zoals gepekelde ui. Verse kruiden zorgen ervoor dat het gerecht er prachtig uitziet.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content