Carnaby Street in Londen, het toonbeeld van hip Londen op vlak van muziek en populaire cultuur, wordt 50 jaar en viert dat met een tentoonstelling. 'Carnaby Street 1960-2010' blikt terug op het ontstaan van het fenomeen en op de sterren die de 'swinging sixties' typeerden.

Judith Clark en Amy de la Haye, beiden modehistorici, bedachten het opzet van de expositie terwijl The London College of Fashion meehielp aan de organisatie. Carnaby Street verwierf faam in de jaren zestig, toen iconen als Twiggy er rondhingen en felle kleuren en hippe kledij er de toon zetten. Nog steeds is Soho, de buurt rond Carnaby Street, het walhalla van trendsetters en fashionista's met vintage boetiekjes en trendy flagshipstores van sportmerken.

Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag is er ook een boek in gelimiteerde uitgave met foto's uit de tijd van fotograaf Philip Townsend en met interviews van mensen die er geleefd of gewerkt hebben.

Aïsa Knockaert.

Tentoonstelling 'Carnaby Street : 1960 - 2010' vanaf 26 februari 2010 tot en met 10 april 2010. Adres : 38 Carnaby Street - London

Carnaby Street in Londen, het toonbeeld van hip Londen op vlak van muziek en populaire cultuur, wordt 50 jaar en viert dat met een tentoonstelling. 'Carnaby Street 1960-2010' blikt terug op het ontstaan van het fenomeen en op de sterren die de 'swinging sixties' typeerden. Judith Clark en Amy de la Haye, beiden modehistorici, bedachten het opzet van de expositie terwijl The London College of Fashion meehielp aan de organisatie. Carnaby Street verwierf faam in de jaren zestig, toen iconen als Twiggy er rondhingen en felle kleuren en hippe kledij er de toon zetten. Nog steeds is Soho, de buurt rond Carnaby Street, het walhalla van trendsetters en fashionista's met vintage boetiekjes en trendy flagshipstores van sportmerken. Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag is er ook een boek in gelimiteerde uitgave met foto's uit de tijd van fotograaf Philip Townsend en met interviews van mensen die er geleefd of gewerkt hebben. Aïsa Knockaert. Tentoonstelling 'Carnaby Street : 1960 - 2010' vanaf 26 februari 2010 tot en met 10 april 2010. Adres : 38 Carnaby Street - London