Michaël Verheyden wint design-Oscar

MichaÔl Verheyden ontving de Henry Van de Velde Award voor Jong Talent 2008.

Zes jaar geleden tekende MichaÔl Verheyden zij eerste handtas. Dinsdagavond ontving de dertigjarige designer in het Vlaams Parlement de Henry Van de Velde Award voor Jong Talent 2008.

Verheyden is opgeleid als industrieel vormgever , maar wil het liefst in meerdere disciplines actief blijven. Hij ontwierp tassen voor Raf Simons, maar maakte vooral naam met een eigen tassenlijn. Nu heeft hij plannen voor een Homecollectie.

Voor ontwerpers en bedrijven in de sector zijn de Henry Van de Velde Awards belangrijke prijzen, zeg maar onze design-Oscars. Naast die van Jong Talent werden nog andere Awards uitgereikt. De bijna zestigjarige juweel-en meubelontwerper Siegfried De Buck kreeg de prestigieuze Henry Van de Velde Award voor zijn loopbaan. Theo, het brillenmerk met fans als Tom Lanoye, werd gelauwerd in de categorie bedrijf. Voor het eerst zijn dit jaar ook Ecodesign Awards toegekend.

Deze vijftiende editie werd het prijzengeld in de categorie Jong Talent en Loopbaan verdubbeld tot 5.000 euro. Maar een Henry Van de Velde Award geeft vooral erkenning en opent deuren. Vorig jaar was ontwerpster Linde Hermans het Jong Talent.

Leen Creve.

Expo: Het werk van de winnaars is nog tot 21 februari te bezichtigen in de Lokettenzaal van het Vlaams Parlement, in een scenografie van Stefan Schöning. IJzerenkruisstraat 99, Brussel. Info: www.designvlaanderen.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content