Genoeg van greige? Deze interieurs geven zin in kleur

Thuis bij Isabel De Laet en Alexander Heeren © Foto Bart Kiggen
Amélie Rombauts
Amélie Rombauts Journalist Knack Weekend

Gebrek aan inspiratie voor je woning of nood aan wat decodagdromen? Knack Weekend dook in de archieven en verzamelde een resem interieurparels. Deze week: vijf interieurs die roepen om al dat greige achterwege te laten.

Opgefrist blauw

Vastgoedkoppel Isabel De Laet en Alexander Heeren bieden bijzondere architectenwoningen aan via Immodôme. Zelf verruilden ze hun appartement in de stad voor een jarenzeventigvilla in Schilde, waar Magali Elali ging binnenkijken. Daar zag ze hoe de vintage keukenkasten een opknapbeurt kregen in koningsblauwe verf. De groene stoelen rond de tafel zijn tweedehands, de houten hanglamp is van de Fin Seppo Koho voor Secto Design. (zie foto bovenaan)

Vijftig tinten roze

Interieurarchitecte Caroline Notté woonde in 2015 nog in een voormalige melkerij ergens in Brussel. Piet Swimberghe bracht haar een bezoek. In de slaapkamer gebruikte ze verschillende tinten roze. De schilderijen die je ziet zijn van Atelier Pica Pica.

Thuis bij Caroline Notté
Thuis bij Caroline Notté © Foto Jan Verlinde

Next Level

Een koppel twintigers nam interieurontwerper Jean-Philippe Demeyer onder de arm om van hun eerste woning een ongezien passieproject te maken. Werktitel: The Epic Penthouse. Amélie Rombauts ging er binnenkijken. De feloranje bibliotheek vormt het brandpunt van de woonkamer, waarin de vloer van Belgische terracottategels en het panoramisch wandtapijt een tegengewicht vormen voor de grote verzonken raampartijen. De pistachegroene eettafel is een ontwerp van Roxane Rombouts. Door haar organische vorm kan het koppel er evengoed knus met twee aan dineren, naast de haard, of er een hele groep aan laten aanschuiven. De ruwe textuur zorgt ervoor dat het zonlicht minder fel weerkaatst.

Een interieur getekend Jean-Philippe Demeyer
Een interieur getekend Jean-Philippe Demeyer

Ossenbloedrood

Dat Paulette Van Hacht van kleur is intussen geweten. Thijs Demeulemeester bracht haar een bezoek in haar nieuwe penthouse. De bureauhoek van de Stukken van Mensen dealer is geschilderd in ossenbloedrode kalkverf, die mooi contrasteert met de blauwe betonsculptuur van Jef Meyer. Haar winkel Paulette in ’t Stad vind je in de Sint-Jorispoort in Antwerpen.

Thuis bij Paulette Van Hacht
Thuis bij Paulette Van Hacht © Foto Jan Verlinde

Turquoise inspiratie

Foodblogger Morgane Van Marcke besloot onlangs om van haar hobby haar beroep te maken: ze wil de wereld inspireren om voor vegan te kiezen, vertelde ze aan Amélie Rombauts. En dit vanuit de keuken die ze samen met haar moeder, decorateur Caroline Van Thillo, ontwierp. De turquoise kasten met webbing deuren vormen de ideale achtergrond voor Morganes private cooking en cateringbedrijf. De vintage barkrukken van Charlotte Perriand vond haar moeder op de designmarkt in Parijs.

Thuis bij Morgane Van Marcke
Thuis bij Morgane Van Marcke © Foto Jan Verlinde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content