Help de vlinder, maak van je tuin een bloemenparadijs

Een groot koolwitje © Dieter Plu
Isabelle Van Orshaegen
Isabelle Van Orshaegen Medewerker KnackWeekend.be

Op vijf en zes augustus slaan Natuurpunt en Dille & Kamille de handen in elkaar naar aanleiding van Het Grote Vlinderweekend. Om Natuurpunt te steunen verkoopt de winkelketen deze maand zakjes met bloemzaden. Per verkocht zakje zal er 2 euro naar de natuurvereniging gaan voor de bescherming van bloemrijke landschappen.

Duizenden Vlamingen zullen dit weekend de vlinders in hun tuin tellen. Met Het Grote Vlinderweekend hoopt Natuurpunt een beter beeld te krijgen van de verschillende soorten vlinders, maar ook welke vlinders het goed doen of moeilijk hebben.

Als je ook een steentje wil bijdragen, kan je bij Dille & Kamille terecht voor tellijstjes en informatiefolders, want meetellen is doodeenvoudig volgens Natuurpunt. Kies een zonnig moment, loop gedurende een kwartier een rondje door je tuin en noteer de verschillende soorten vlinders die je tegenkomt.

Vlinders zijn voornamelijk te vinden in bloemrijke gebieden. Om je tuin om te toveren tot een vlinderparadijs, verkoopt Dille & Kamille ook zakjes met bloemzaden. Per verkocht zakje zal er deze maand twee euro naar Natuurpunt gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content