Wat eet je bij champagne? 3 suggesties van een topchef

© Annelie Vandendael

Past foodpairing ook met champagne? En zo ja, bij wat? De keldermeester van Piper Heidsieck en topchef Laurent Folmer van Couvert Couvert werkten een heerlijk menu uit.

Foodpairing: hét toverwoord voor een geslaagde combinatie van spijs en drank. Met wijn, ja. Met bier, oké. Maar met champagne? Gaat zo’n sprankelwijn wel echt bij eten en zo ja, bij wat? Régis Camus, keldermeester van Piper Heidsieck en chef-kok Laurent Folmer van Couvert Couvert dokterden samen een lekker driegangenmenu uit. Klik op de gerechten en ontdek het recept.

Laurent Folmer staat samen met zijn broer Vincent achter het fornuis van Couvert Couvert in Heverlee. Initiatiefnemer van het restaurant is Wouter Vandenhaute. Hij was meteen verkocht voor dit pand, een huis uit de jaren 50 dat ooit nog van een groenteboer was geweest. Het authentieke gebouw werd volledig gerenoveerd tot een hedendaags gastronomisch restaurant. Met beide chefs in de keuken groeide het eetadres tot een sterrenzaak, met respect voor het basisproduct als basis voor het succes.

Régis Camus is al 20 jaar actief bij Piper-Heidsieck. Na een opleiding oenologie doorliep hij verschillende stadia bij het gerenommeerde champagnehuis. Sinds 2002 is hij er keldermeester. Zoals elke chef creatief omgaat met bepaalde ingrediënten, zo werkt ook de champagnemaker een bepaalde stijl uit. Hij neemt bijvoorbeeld de beslissingen voor de samenstelling van de ‘brut zonder jaargang’: welke cru’s er worden geassembleerd, de verhoudingen van de druivensoorten, het spelen met reservewijnen.

De bundeling van het vakmanschap van deze twee gepassioneerde mensen leidde tot een schitterend menu.(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content