Bretonse kreeft, couscous van groenten, gedroogde abrikozen, amandelen
14-12-2014, 10:40
Bijgewerkt op: 01-04-2024, 15:51
Voor 4 personen
- 4 Bretonse kreeften van 500 g
- 100 g couscous.
- 150 g gevogeltebouillon.
- 10 g verse boter
- 8 cl arganolie
- 5 cl citroensap
- 20 g granaatappelzaadjes
- 40 g gekookte kikkererwten
- schijfjes geblancheerde watermeloenradijs
- schijfjes geblancheerde butternutpompoen
- 50 g puree van gedroogde abrikozen
- verse amandelen
- scheuten van raketsla
- zout en peper van de molen
Bereiding
- Breng in een pannetje met deksel de gevogeltebouillon aan de kook, voeg de couscous toe. Laat 9 minuten koken op zacht vuur, haal van het vuur, roer er snel de boter door met een vork. Dek af, hou warm.
- Marineer de radijs en de pompoen in de arganolie en het citroensap. Bak de kreeften snel in een op 150°C voorverwarmde oven (thermostaat 5).
- Verdeel de gemarineerde en geblancheerde groenten, de puree van abrikoos, de granaatappelzaadjes en de amandelen over vier verwarmde borden.
- Doe de kreeften glanzen door ze met een borsteltje te bestrijken met wat groentemarinade. Leg er enkele blaadjes wilde raketsla op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier