Met Magma wou chef Maarten Van Essche de energie van een stad vangen in een restaurantconcept. 'Mijn opzet was een zaak zoals je die vindt in Parijs of New York. Daar kun je om tien uur 's avonds een overvol, bruisend restaurant binnenstappen, heerlijk eten en drinken en perfect bediend worden.' Alles mag en alles kan: dat is het credo van...

Met Magma wou chef Maarten Van Essche de energie van een stad vangen in een restaurantconcept. 'Mijn opzet was een zaak zoals je die vindt in Parijs of New York. Daar kun je om tien uur 's avonds een overvol, bruisend restaurant binnenstappen, heerlijk eten en drinken en perfect bediend worden.' Alles mag en alles kan: dat is het credo van Magma. Een snelle pizza of een uitgebreide duik in de wijnkaart in combinatie met een resem gastronomische gerechtjes. De reusachtige boxen die niet zouden misstaan in een club in Ibiza vallen meteen op als je het pand binnenstapt. Ook dat gaat over het gevoel van mogelijkheden, verklaart Maarten. Zou er straks, als het eten op is, nog een feestje losbarsten? Aan de oven staat Luca Fabozzi, de Italiaanse pizzaiolo die Maarten ontmoette, wiens pizza's hij proefde en die hij smeekte om bij hem te komen werken. Van Essche staat in voor de elegante gerechten met groente, vis en vlees. 'Nu komt er voornamelijk pizza uit onze houtoven, maar ik wil verder experimenteren met de mogelijkheden. Focaccia, platbrood, maar ook een onstuimige pita-avond gaan we uitproberen.' Intussen heeft Van Essche nog een restaurant in de steigers staan. Waar Magma de stad incorporeert, zal de oude pastorie in het rustige Heffen de rust van het platteland uitademen. De zuiverheid van het product op zijn beste moment op het bord brengen, dat wordt het doel. Met natuurlijke materialen en rechte lijnen zal Van Essche er een totaalervaring creëren. En hij keert er terug naar zijn grote liefde: koken op open vuur. 'De combinatie van deze twee restaurants zal van goud zijn.'