Sushi eten: 7 fouten die wij maken

© iStock

Dezer dagen is deze Japanse specialiteit bijna zo hard ingeburgerd dat de rolletjes onze Belgische friet naar de kroon steken. Maar in tegenstelling tot het eten van friet vergt het verorberen van sushi wat meer voorkennis en etiquette. The Telegraph maakte een handig lijstje.

1) Sushirolletjes moet je in één keer binnenspelen. Het is onbeleefd om in de sushi, die de chef minutieus samenstelde, te bijten. Indien het nogal moeilijk is om op een deftige manier te smullen van je sushirolletjes, kan je altijd vragen om ze wat kleiner te maken.

2) Gember en sushi mag je nooit combineren. Gember is bedoeld om je smaakpalet te reinigen tussen het eten door. Het getuigt van slechte manieren om deze twee te mixen.

3) Gebruik sojasaus met mate, want de smaakt van de saus mag nooit die van de sushi overheersen.

4) Volgens de regels van de kunst mag je enkel sojasaus gebruiken wanneer je nigiri, rijst met daarop een reepje vis, eet.

5) Net als bij sojasaus wordt ook de wasabi met mate gegeten. Doorgaans bevat nigiri bijvoorbeeld voldoende wasabi. Heb jij het echter liever wat pikanter, voeg er dan een klein beetje toe. Het wordt als grof aanzien om veel wasabi aan je sushi toe te voegen.

6) Om optimaal van de smaken te kunnen genieten is het belangrijk om je vis in een welbepaalde volgorde te eten. Start met de witte vis en werk zo verder naar rode vis als zalm. De ‘vetste’ vis moet je als laatste eten.

7) Geef de sushichef nooit een fooi. Als je hem wilt bedanken, trakteer hem dan op een glaasje sake.

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content