Rondrijdend tramrestaurant in Brussel nu al een succes

© DR

Zowat 2.000 mensen uit binnen- en buitenland hebben al interesse getoond in de Tram Experience, het uniek tramrestaurant dat topgerechten van sterrenchefs serveert terwijl het Brussel doorkruist.

Op 28 februari opent de Tram Experience zijn deuren en rijdt het een eerste keer uit. In een eigentijds mobiel decor met seventies-design kunnen 34 reizigers een driegangenmenu van een sterrenchef voor 75 euro nuttigen. De gasten gaan aan boord op het Brusselse Poelaertplein en maken een twee uur durende rit langs Flagey, Montgomery, het trammuseum en Bosvoorde. Een aanrader voor wie lekker eten wil combineren met wat sightseeing in onze hoofdstad.

Zes sterrenchefs

De zes deelnemende Belgische tweesterrenchefs zijn Lionel Rigolet (Comme chez Soi), Sang-Hoon Degeimbre (L’Air du Temps), Bart De Pooter (De Pastorale), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt), Pierre Resimont (L’Eau Vive) en Thierry Theys (Nuance).

Op de kaart staan grote klassiekers uit de Belgische keuken, telkens met een persoonlijke touch van de chefs. De menu’s wisselen om de twee weken en worden klaargemaakt in de tram door traiteur Denis Roberti (Les Garrigues).

Brusselicious

De openbaarvervoermaatschappij MIVB was maanden in de weer om de tram van het type 7700 uit 1975 in gereedheid te brengen. Het hele project kadert in het Brusselse fijnproeversjaar Brusselicious.

Wie een zitje in de Tram Experience wil bemachtigen moet online reserveren. (DB)

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content