Yellow Bistro: Natuurlijke nonchalance

Een culinair bezoek aan het Brugse pop-uprestaurant van driesterrenchef Gert De mangeleer waar ’s weekends bijna vijfhonderd couverts geserveerd worden.

Op vrijdag een pop-uprestaurant openen en op zaterdag en zondag vierhonderdtachtig couverts draaien: je moet het maar doen! Veel tijd om te bekomen hadden Joachim Boudens (33 jaar) en Gert De mangeleer (36 jaar) niet, want de volgende dag was het alweer raak.

Bij de opening waren er elfduizend internetreservaties. Op 5 mei gaat de deur dicht: veel plaats is niet over! Yellow houdt veertig man personeel aan de gang en moet financiële middelen opleveren om de gaatjes te vullen voor de realisatie van twee nieuwe projecten. In juni gaat de nieuwe bistro open en in juli is het de beurt aan het luxeboerderijrestaurant in Zedelgem.

Yellow is de kleur van sponsor Veuve Clicquot, die op de binnenplaats van een oud herenhuis een tent kreeg. Het is een hippe plek om van een glaasje bubbels te nippen (12 tot 39 euro) en om van lekkere tapas te genieten (crispy meat sticks babi pangang 9 euro, pan con tomate 9 euro enz).

De spijskaart vermeldt gerechten die Gert ook thuis aan zijn familie en vrienden opdient. Hij noemt de kookstijl ‘natuurlijke nonchalance’. Zeeuwse kokkels kwamen in eigen bouillon met koriander, kaffirlimoen en te zoute soja (24 euro). Gelakte paling was bedekt met gesmolten ganzenlever en gemarineerde venkel en kwam met misosaus (26 euro). Gegrilde ‘cap of rump’ van Wagyu sprak voor zichzelf en kwam met salade van kikkererwten en granaatappel (45 euro).

Het zachte vlees van Duke of Berkshire lag in een pan met harde, gepekelde groenten en mosterdjus en daarbij hoorden dikke frieten, gebakken in ganzenvet (28 euro). Vers gedraaid vanille-ijs met warme chocoladesaus (10 euro) maakte ons duidelijk dat het tijd was om plaats te ruimen voor de tweede shift. (PvD)

Keuken 7,5

Decor 7,5

Comfort 6,5

Bediening 7,5

Prijs/kwaliteit 7,5

Yellow Bistro, Braambergstraat 10, 8000 Brugge, 0470 644 519, info@yellowbrugge.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content