Vin Perdu: Trendy bar-bistro in Oud-Turnhout

Restaurant Vin Perdu © Daniel Geeraerts

Restaurant Vin Perdu, een vast waarde voor lekkerbekken, is door de nieuwe formule een trendy bar-bistro met een aparte kaart voor barfood (dumplings en zo) en charcuterie.

Joeri Huybs en Griet Broeckx bewijzen al twaalf jaar dat ze horecaondernemers zijn met een gezonde kijk op bedrijfsbeheer en de evoluties in de maatschappij. De zaak moet vol zitten: daar draait het om. Drie keer werden de bakens verzet om in te spelen op nieuwe behoeftes en om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Joeri kan koken en weet wat lekker is: dat bewees hij al die jaren dat hij op gastronomisch niveau in de pannen roerde. Ook de moleculaire keuken ging niet aan hem voorbij.

Enkele jaren geleden verlaagden ze de drempel via de introductie van prijsvriendelijke keuzemenu’s. Dat was extra werk voor de koks, maar zo bleven Joeri en Griet de groeiende concurrentie de baas. Vervolgens kwamen de tasting menu’s om tegen een aantrekkelijke prijs te genieten van gastronomische gerechtjes bereid met eersteklas producten. Vin Perdu werd een vaste waarde voor lekkerbekken.

Trendy

In september veranderde de formule in september opnieuw. De drempel werd nog lager. Vin Perdu is nu een trendy bar-bistro, ingericht door de succesvolle interieurarchitect Lieven Musschoot. Er is een aparte kaart voor barfood (dumplings en zo) en charcuterie. Om de prijzen te drukken zijn de luxeproducten vervangen door goedkopere smaakmakers, zoals horsmakreel, schelvis, sliptong, varkenswangen enzovoort. De prijzen op de wijnkaart gingen 20 procent lager. Hoe duurder de fles in aankoop, hoe kleiner de winstmarge. Er is bovendien een ruim en gevarieerd aanbod van wijnen per glas.

Niet alleen Joeri en Griet voelen zich bevrijd, maar ook het publiek, dat zich welkom voelt voor een kleine of uitgebreidere maaltijd. Zitten kan laag of hoog en er heerst altijd een gezellige drukte.

Wij nipten van een glaasje Villa Narcisa, Javier Sanz, Verdejo 2013 als hongerscherpend aperitief. Het voorgerecht sloegen we over en kozen voor lekker en gevarieerd barfood: Spaans brood ‘Pan cristal’ met tomatensalsa (3,50 euro), gegrilde puntpaprika gevuld met kabeljauw (7,80 euro), witte pens met truffel (6,80 euro), zwarte pens met ganzenlever en appelspijs (9,30 euro) en drie soorten vleeswaren, aangerekend per gewicht (Coppa Carta paglia met venkel, Monte Nevado Mangalica, Puro de Bellota Maldonado). Daarbij kwam een passend glas witte Allez Santé! Van Dirk Niepoort 2013 uit de Douro (5,90 euro).

De hoofdgerechten waren zachte kalfslever met gestoofde ui, puree en madeirasaus (19 euro) en het superieure vlees van zelf gerijpt rundvlees Holstein met champignonsaus en eersteklas frieten (33 euro). Daarbij paste een glaasje Montebruna Barbera d’Asti, Braida 2012 uit de Piemonte wonderwel (8,80 euro). (PvD)

Adres: Restaurant Vin Perdu, Steenweg op Mol 114, 2360 Oud-Turnhout. Tel. 014/72 38 10. Snelle 55 minutenlunch op weekdagen 19 euro, sharingmenu 35 euro, kindermenu met tien gerechten van 5,50 tot 16 euro

Kader: met actuele tendensen

Onthaal: vriendelijk, vlot

Keuken: gevarieerd, grootstedelijk en altijd met smaak

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content