Sjo d’O: Onverwacht verwend

Uit jezelf stop je niet. Sjo d’O heeft namelijk het uitzicht van een banaal wijkrestaurant. De spijskaart hangt aan de gevel uit en vermeldt gerechten van een kwarteeuw terug. Niemand zou vermoeden dat je er binnen wordt verwend voor een onklopbare prijs.

Sjo d’O zou een verbastering zijn van chaud dans le dos, een horecaterm die door de bediening wordt gebruikt, als men met een warm gerecht in de hand door de mensenmassa moet. De ontvangst is in de vertrouwde handen van Marianne, die al dertien jaar de chef volgt. Haar baas, kok Paul Buelens, baatte achttien jaar in Jette het restaurant La Palette uit, voordat hij met potten en pannen naar Kraainem verhuisde.

De eetzaal is bescheiden maar alles is spic en span. De spijskaart bestaat uit een lunchmenu met keuze (20 euro), dat op weekdagen ook ’s avonds beschikbaar is. Trekpleister is het driegangenmenu met ruime keuze (30 euro). De bereidingen zijn klassiek en royaal, en gemaakt uit verse producten. De gunstige prijzen op de wijnkaart zetten aan tot consumeren.

Restaurant Sjo d’O: Statieplaats 3, 1950 Kraainem. 02 306 40 50. Zaterdag en zondag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content