Restaurant Bún in Antwerpen: Vietnamese smaken in een gastronomisch kleedje

© CWF&PH

Bij restaurant Bún in Antwerpen geniet je van huiselijk en comfortabel eten in een loungy sfeer met zachte akoestiek. (***)

Na vier jaar wordt het piepkleine Vietnamese restaurant Bún aan de Antwerpse St-Jorispoort omgedoopt tot Little Bún. Eigenaars Hoa Truong (Little Asia) en Huibrecht Berends (Pure C) creëren zo ruimte voor een grote broer: die verrijst in de Volkstraat en zet in op fine dining. Little Bún focust vanaf nu op noedelsoep, een ode aan hét archetypische Vietnamese streetfood.

Het nieuwe pand is zo ruim dat er zelfs een aparte loungeruimte is, waar hoge rieten structuren een nestgevoel creëren. Het zaalpersoneel, dat de hele avond uiterst vriendelijk zal zijn en goed getimede humor ten berde zal brengen, licht de kaart toe. Omdat ons wordt toegefluisterd dat het kleine menu (37 euro) aan de lichte kant is en eerder geschikt voor een lunch, gaan we voor de grote formule: 3 hapjes, 3 voorgerechten, 1 hoofdgerecht om te delen en 2 desserts (57 euro). Ofwel stel je zelf je menu samen uit de kaart (waarvan je ook à la carte kunt bestellen) of je laat de keuze aan de keuken. We laten de chefs beslissen wat de pot schaft.

Met een mooie prijs-kwaliteitsverhouding en eten op niveau doet Bún zijn reputatie eer aan

De resem hapjes – een oester met een granité van groene thee, shisoblad gevuld met rode rijst en een toastje met Vietnamese worst en gepickelde okra – is verfijnd en verrassend en komt uit de keuken in een goed tempo. In het eerste gerecht gaat een stukje buikspek perfect samen met een coquille. Qua smaak staat ook het volgende gerecht op punt: amandelschelpen met een dressing van vissaus en pinda. De schelpen hebben helaas een taaie beet. Het stevige stuk buikspek dat vervolgens op tafel komt, is gelakt met hoisinsaus en op de barbecue gegaard. Sappig, kruidig en zuiver van smaak. Als je vlees zo in de kijker zet zonder enig bijgerecht, moet het van topkwaliteit zijn. En dat is het. Botjes worden afgekloven, vingers afgelikt.

De zeewolf is ons hoofdgerecht en wordt voor de hele tafel geserveerd. De vis is gegaard in een bananenblad en wordt opgediend met een kom kurkumarijst en een bouillon. Huiselijk en comfortabel eten dat tevreden stemt. De desserts gaan verder op dat elan. Het eerste nagerecht is een gestoomd broodje gevuld met doerianijs: een prettig contrast tussen warm en koud en een ideale balans van zoet en hartig. Het volgende dessertbord is gevuld met een ijsje van kokosmelk en galangal – een wortel die wat op gember lijkt, maar zacht aromatisch en niet pittig smaakt – en een brunoise van gepekelde peer, die uit de tuin van de gastvrouw komt.

Met een mooie prijs-kwaliteitsverhouding en eten op niveau doet Bún zijn reputatie eer aan. De lounge-achtige sfeer en strakke inrichting zijn verzorgd maar ervaar ik persoonlijk niet als erg gezellig. Maar dat maakt de warme bediening dan weer goed.

BÚN

Type keuken: Vietnamese smaken in een gastronomische uitvoering.

Sfeer & geluid: loungy sfeer met zachte akoestiek.

Rekening: 37 euro voor een klein menu, 57 euro voor een groot menu; à la carte gerechten van 10 euro tot 60 euro.


Open van dinsdag tot zaterdag.

Volkstraat 43, 2000 Antwerpen – 03 235 85 89 – Bunantwerp.be

Sterretjes: *matig, **correct, ***positieve belevenis, ****aanrader, de omweg waard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content