Zweedse pickles
Deze Zweedse pickles worden gemaakt van verse groenten en hartige kruiden. Ze smaken heerlijk bij koud vlees en puree.
Voor 1 liter
- 250 g raapjes
- 250 g wortelen
- 350 g bloemkool
- 100 ml inmaakazijn (12%)
- 175 g suiker
- 300 ml water
- 1/2 tl zout
- 3 laurierblaadjes
- 2 steranijspeulen
- 10 pimentkorrels (jamaicapeper)
- 1/2 tl geel mosterdzaad
- 1 rode ui
- 1 bosje dille
Bereiding
1. Schil de raapjes en wortelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook ze ongeveer 10 min. in gezouten water.
2. Deel de bloemkool in kleine roosjes en laat die ongeveer 3 min. mee koken. Giet af en spoel met koud water.
3. Breng in een pan de azijn, de suiker, het water, het zout en de specerijen aan de kook. Laat dit azijnmengsel afkoelen.
4. Pel de ui en snijd die in kleine stukjes. Scheur de dille in stukjes.
5. Meng in een schone pan de gare groenten, de ui, de dille en de azijn. Giet het azijnmengsel erover en laat ongeveer 4 uur op een koele plaats staan voordat je de pickles serveert.
Bewaartijd: ongeveer 1 maand.
Tip: deze pickles smaken heerlijk bij koud vlees en paté.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier