Wilde rijst-pilaf met gevogelte

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

150 g wilde rijst (of mengeling van rijst met wilde rijst)

1 eetlepel boter

1 fijngesnipperd uitje

6 dl kippenbouillon

1 1/4 dl droge, witte wijn

60 g geroosterde pekannoten(of amandelen)

4 bouten of borsten van kip (of wit van kalkoen)

Versiering : enkele takjes selderij

Spoel de rijst af onder koud stromend water en laat de korrels uitlekken. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin het fijngesneden uitje gedurende 5 minuten op klein vuur en met een deksel op de pan. Voeg rijst, wijn en bouillon toe en laat alles onder deksel koken tot de rijst gaar is. De rijst op smaak brengen met zout en peper. De noten door de rijst schudden. Het vlees kruiden met (cayenne-)peper en zout en braden. Rijst en vlees op borden schikken en versieren met selderij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content