Vlierbloesemflensjes

© Getty

Voor zo’n 15 flensjes
  • 15 bloemschermen
  • 1 grote eetlepel hoeveboter en meer om te bakken
  • 125 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • een snuifje zout
  • 2,5 dl melk
Bereiding
  1. Verzamel de zeer rijpe bloemschermen in een papieren zak, schud de bloemen goed los van de steeltjes en verwijder dan de lege schermen en eventuele steeltjes. Smelt een eetlepel boter.
  2. Giet de bloem in een grote slakom, maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren, de suiker en het zout toe. Meng langzaam en giet de melk er beetje bij beetje bij. Voeg ook de gesmolten boter toe. Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
  3. Voeg de bloempjes toe, zet echter ook wat bloempjes opzij als versiering achteraf. Smelt wat boter en bak de flensjes in een flensjespan. Dien de vlierbloesemflensjes warm op met wat fijne suiker of beter nog: met wat zelfgemaakte vlierbloesemstroop. Bestrooi met de overblijvende bloempjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content