Voor 4:

2 uien, 1 kg rundsstoofvlees, boter, 2 el bloem, 1 fles bruin tafelbier, 3 dl bruine fond, 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier), peper en zout, 1 el azijn, 1 snee witbrood besmeerd met mosterd, verse frieten, zelfgemaakte mayonaise

Bereidingswijze

Versnij de uien grof. Snij het vlees in stukken van 4 cm en bak met de ui aan in boter. Bestrooi met bloem en laat al roerend 2 min. bakken. Voeg het bier en de fond toe tot het vlees onderstaat. Voeg het kruidentuiltje toe en kruid met peper, zout en azijn. Roer om en leg er de snee brood op. Dek de pan af en laat 45 min. à 1 u. zacht stoven. Het vlees mag niet helemaal uitgedroogd zijn. Serveer met verse frieten en mayonaise.

Voor 4: 2 uien, 1 kg rundsstoofvlees, boter, 2 el bloem, 1 fles bruin tafelbier, 3 dl bruine fond, 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier), peper en zout, 1 el azijn, 1 snee witbrood besmeerd met mosterd, verse frieten, zelfgemaakte mayonaiseBereidingswijzeVersnij de uien grof. Snij het vlees in stukken van 4 cm en bak met de ui aan in boter. Bestrooi met bloem en laat al roerend 2 min. bakken. Voeg het bier en de fond toe tot het vlees onderstaat. Voeg het kruidentuiltje toe en kruid met peper, zout en azijn. Roer om en leg er de snee brood op. Dek de pan af en laat 45 min. à 1 u. zacht stoven. Het vlees mag niet helemaal uitgedroogd zijn. Serveer met verse frieten en mayonaise.