Traditionele kaasraclette met Breydelspek

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Een fijn alternatief voor fondue of gourmet; gezellig aan tafel kokkerellen!

Ingrediënten voor 4 personen

1 kg raclettekaas

600 tot 800 g aardappelen (charlotte)

assortiment gedroogde en/of gerookte vleeswaren en salami’s

kirsch

peper en zout

2 uien

zilveruitjes, kleine augurkjes

2 sneden Breydelspek

Bereiding

1. Wikkel de aardappelen in folie en pof ze in de open haard of in de barbecue. Snijd de ui in halve ringen en het Breydelspek in kleine blokjes. Een raclettetoestel met pannetjes biedt meer mogelijkheden dan enkel kaas smelten. Bak bijvoorbeeld eerst wat uienringen, wat spek en kleine blokjes aardappel aan in het pannetje en bedek dan met een stuk raclettekaas.

2. Naar het einde van de maaltijd toe kun je eventueel een heel klein beetje kirsch over de gesmolten kaas gieten. Serveer met de vleeswaren, uitjes, augurken en aardappelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content