Tom Kha Kai

Tom Kha Kai is een Thaise maaltijdsoep met kokosmelk, kip en koriander die weleens je lievelingsgerecht zou kunnen worden.

Voor 4 personen
  • 320 g kippenborst
  • 20 g pasta van garnalencurry
  • 10 g citroengras
  • 10 g galanga
  • 8 kaffir limoenblaadjes
  • 4 soeplepels vissaus
  • 4 soeplepels limoensap
  • 16 champignons
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 10 g verse korianderblaadjes
  • 3 dl kippenbouillon
Bereiding

1. Voorbereiding: snijd het kippenvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de galanga in rondellen van 1 mm. Snijd het citroengras in stukken van 2 cm.

2. Afwerking: breng de bouillon met de kokosnootmelk, vissaus, galanga, champignons, kaffir limoenblaadjes, citroengras en garnalencurrypasta aan de kook. Voeg na 2 minuten koken de blokjes kippenvlees toe en laat alles nog 3 minuten koken.

3. Verdeel de Tom Kha Kai over borden of kommen en strooi voor het opdienen korianderblaadjes over de soep.

Tip
  • Galanga is familie van de gember en wordt ook wel “laos” genoemd.
  • Garnalenpasta ruikt penetrant tot hij gebakken wordt.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content