
Tom Kha Kai (soep van kokosmelk, kip en koriander)
Dit is een Thaise maaltijdsoep die weleens je lievelingsgerecht zou kunnen worden.
Dit is een Thaise maaltijdsoep die weleens je lievelingsgerecht zou kunnen worden.
Voor 4 personen
320 g kippenborst
20 g pasta van garnalencurry
10 g citroengras
10 g galanga
8 kaffir limoenblaadjes
4 soeplepels vissaus
4 soeplepels limoensap
16 champignons
2,5 dl kokosmelk
10 g verse korianderblaadjes
3 dl kippenbouillon
Bereiding
1. Voorbereiding: snijd het kippenvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de galanga in rondellen van 1 mm. Snijd het citroengras in stukken van 2 cm.
2. Afwerking: breng de bouillon met de kokosnootmelk, vissaus, galanga, champignons, kaffir limoenblaadjes, citroengras en garnalencurrypasta aan de kook. Voeg na 2 minuten koken de blokjes kippenvlees toe en laat alles nog 3 minuten koken.
3. Verdeel de soep over borden of kommen en strooi voor het opdienen korianderblaadjes over de soep.
Galanga is familie van de gember en wordt ook wel “laos” genoemd.
Garnalenpasta ruikt penetrant tot hij gebakken wordt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier