Tom Kha Kai (soep van kokosmelk, kip en koriander)

Tom Kha kai: Thai chicken coconut soup and copy space. © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Dit is een Thaise maaltijdsoep die weleens je lievelingsgerecht zou kunnen worden.

Dit is een Thaise maaltijdsoep die weleens je lievelingsgerecht zou kunnen worden.

Voor 4 personen

320 g kippenborst

20 g pasta van garnalencurry

10 g citroengras

10 g galanga

8 kaffir limoenblaadjes

4 soeplepels vissaus

4 soeplepels limoensap

16 champignons

2,5 dl kokosmelk

10 g verse korianderblaadjes

3 dl kippenbouillon

Bereiding

1. Voorbereiding: snijd het kippenvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de galanga in rondellen van 1 mm. Snijd het citroengras in stukken van 2 cm.

2. Afwerking: breng de bouillon met de kokosnootmelk, vissaus, galanga, champignons, kaffir limoenblaadjes, citroengras en garnalencurrypasta aan de kook. Voeg na 2 minuten koken de blokjes kippenvlees toe en laat alles nog 3 minuten koken.

3. Verdeel de soep over borden of kommen en strooi voor het opdienen korianderblaadjes over de soep.

Galanga is familie van de gember en wordt ook wel “laos” genoemd.

Garnalenpasta ruikt penetrant tot hij gebakken wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content