Tofoe-watermeloensalade met radijzen en Thaise dipsaus

Voor 4 personen
  • 600 g zijdetofoe, in stukjes van 3 cm
  • 600 g watermeloen, in driehoeken
  • 2 kleine komkommers, gehalveerd en grof gehakt
  • 4 kleine radijzen, dun gesneden op de mandoline
  • 40 g verse kruiden (bv. Thais basilicum, koriander, munt…)
  • gefrituurde sjalotten
  • partjes limoen
Nahm Jim-dressing
  • 100 ml limoensap
  • fijngeraspte zeste van 1 limoen
  • 3 à 4 Thaise pepertjes, grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook, grof gesnipperd
  • 3 limoenbladeren, grof gehakt
  • 2 stengels citroengras (alleen het wit), fijngehakt
  • 2 el vissaus
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • peper en zout
Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten voor de nahm jim dressing in de kom van de blender, mix ze glad en breng op smaak met peper en zout.
  2. Verdeel de tofoe, watermeloen, komkommer en radijzen over de borden en besprenkel met de dressing. Strooi de verse kruiden en gefrituurde sjalotten over de tofoe-watermeloensalade en serveer met partjes limoen.

Tip: voor een iets stevigere tofoe-watermeloensalade voeg je er ook reepjes rauwe zalm of gegrilde scampi’s (recht van de barbecue) aan toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content