Ingrediënten

Voor vier personen

600 g zijdetofoe, in stukjes van 3 cm, 600 g watermeloen, in driehoeken, 2 kleine komkommers, gehalveerd en grof gehakt, 4 kleine radijzen, dun gesneden op de mandoline, 40 g verse kruiden (bv. Thais basilicum, koriander, munt, ...), gefrituurde sjalotten, partjes limoen

VOOR DE NAHM JIM DRESSING

100 ml limoensap, fijngeraspte zeste van 1 limoen, 3 à 4 Thaise pepertjes, grof gehakt, 3 teentjes knoflook, grof gesnipperd, 3 limoenbladeren, grof gehakt, 2 stengels citroengras (alleen het wit), fijngehakt, 2 el vissaus, 1 el fijne kristalsuiker, peper en zout

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de nahm jim dressing in de kom van de blender, mix ze glad en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de tofoe, watermeloen, komkommer en radijzen over de borden en besprenkel met de dressing. Strooi er de verse kruiden en gefrituurde sjalotten over en serveer met partjes limoen.

Tip

Voor een iets steviger salade kunnen hier ook reepjes rauwe zalm of gegrilde scampi's (recht van de barbecue) aan toegevoegd worden.