Tofoe-watermeloensalade met radijzen en Thaise dipsaus
20-07-2019, 17:19
Bijgewerkt op: 01-04-2024, 13:12
Voor 4 personen
- 600 g zijdetofoe, in stukjes van 3 cm
- 600 g watermeloen, in driehoeken
- 2 kleine komkommers, gehalveerd en grof gehakt
- 4 kleine radijzen, dun gesneden op de mandoline
- 40 g verse kruiden (bv. Thais basilicum, koriander, munt…)
- gefrituurde sjalotten
- partjes limoen
Nahm Jim-dressing
- 100 ml limoensap
- fijngeraspte zeste van 1 limoen
- 3 à 4 Thaise pepertjes, grof gehakt
- 3 teentjes knoflook, grof gesnipperd
- 3 limoenbladeren, grof gehakt
- 2 stengels citroengras (alleen het wit), fijngehakt
- 2 el vissaus
- 1 el fijne kristalsuiker
- peper en zout
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor de nahm jim dressing in de kom van de blender, mix ze glad en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de tofoe, watermeloen, komkommer en radijzen over de borden en besprenkel met de dressing. Strooi de verse kruiden en gefrituurde sjalotten over de tofoe-watermeloensalade en serveer met partjes limoen.
Tip: voor een iets stevigere tofoe-watermeloensalade voeg je er ook reepjes rauwe zalm of gegrilde scampi’s (recht van de barbecue) aan toe.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier