Thaise chicken green curry

© iStock
Voor 4 personen
  • 1 el arachideolie
  • 1,5 el groene kerriepasta
  • 3 dl (ongezoete) kokosmelk
  • 2 kipfilets
  • 3 Thaise aubergines
  • 2 el Thaise erwtaubergines
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 el Thaise vissaus
  • 3 kaffir-limoenblaadjes
  • 6 blaadjes Thais basilicum
  • 1/2 fijngehakte kleine rode Spaanse peper
Bereiding
  1. Verhit olie in de wok tot hij begint te roken. Voeg de groene kerriepasta toe en roerbak 2 minuten tot de aroma’s goed vrijkomen. Draai het vuur lager en voeg de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat zacht pruttelen, ook weer 2 minuten.
  2. Voeg nu de in stukken gesneden kipfilets toe en pocheer ze gaar in de curry. Voeg vlak voor het einde de in vieren gesneden Thaise aubergines, de erwtaubergines, suiker, vissaus, kaffir-limoenblaadjes, Thais basilicum en fijngehakte rode peper toe. Laat de chicken green curry nog 5 minuten pruttelen en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content