Thaise chicken green curry

Dit is een ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Voor 4:

1 el arachideolie

1,5 el groene kerriepasta

3 dl (ongezoete) kokosmelk

2 kipfilets

3 Thaise aubergines

2 el Thaise erwtaubergines

1 koffielepel suiker

1 el Thaise vissaus

3 kaffir-limoenblaadjes

6 blaadjes Thaise basilicum

Â1/2 fijngehakte kleine rode Spaanse peper

Verhit olie in de wok tot hij begint te roken. Voeg de groene kerriepasta toe en roerbak 2 min. tot de aroma’s goed vrijkomen. Draai het vuur lager en voeg de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat zacht pruttelen, ook weer 2 min.

Voeg nu de in stukken gesneden kipfilets toe en pocheer ze gaar in de curry. Voeg vlak voor het einde de in vieren gesneden Thaise aubergines, de erwtaubergines, suiker, vissaus, kaffir-limoenblaadjes, Thaise basilicum en fijngehakte rode peper toe. Laat nog 5 min pruttelen en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content