Terrine van geitenkaas met gekonfijte tomaat en aubergines

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

200 g verse geitenkaas

1 teen knoflook, fijngehakt

bieslook

dragon

peterselie

olijfolie

suiker

zout

peper

4 tomaten

4 aubergines

tijm

rozemarijn

10 tenen knoflook

basilicum

200 g gemengde sla (mesclun)

korstjes, gesneden uit Frans stokbrood

Hak de kruiden fijn en meng met de geitenkaas en olijfolie. Voeg de knoflook toe, kruid met peper, zout en wat suiker. Dompel de tomaten in kokend water en pel. Snij in vieren en verwijder zaden. Leg op een plaat met bakpapier en kruid met peper, zout en suiker. Bestrooi met tijm, rozemarijn en geplette knoflook (met pel). Besprenkel met olijfolie. Laat 4 uur konfijten in de oven op 120°C.

Snij de aubergines in de lengte door en maak insnijdingen in het vruchtvlees. Leg op een plaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie. Kruid met zout en peper en bestrooi met tijm en rozemarijn. Bak 30 min. op 170°C in de oven. Verwijder het vruchtvlees met een lepel en hak het, samen met basilicum, fijn.

Meng de sla met olijfolie, balsamico, wat suiker, peper en zout. Maak de terrine in bokaaltjes : een laag geitenkaas, een laag tomaat, een laag aubergine en een laag sla met croutons.

Recept: Benoit Dewitte

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content