Tempura van asperges

© Getty

Knapperige tempura van witte en groene asperges met een fris dipsausje van yoghurt, tuinkers en rode ui.

Voor 4 personen
  • 4 witte asperges
  • 4 groene asperges
Tempurabeslag
  • 3 eidooiers
  • 80 g bloem
  • 2 el maïszetmeel
  • 5 dl ijskoud (!) water met ijsblokjes
Voor de dipsaus
  • 1 klein bakje tuinkers
  • 2 el fijngehakte rode ui
  • 6 el volle yoghurt
  • cayennepeper
  • zout
Bereiding
  1. Snij voor de dipsaus de tuinkers fijn en meng met de rode ui onder de yoghurt. Kruid flink met cayennepeper en zout en zet de dipsaus apart.
  2. Schil de witte asperges en laat de groene ongeschild. Meng alle ingrediënten voor het tempurabeslag tot een papje.
  3. Haal de asperges door het tempurabeslag en bak 10 tot 15 seconden in hete arachideolie. Laat uitlekken en serveer de tempura met de dipsaus, lichtjes bestrooid met zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content