Sushi met grijze garnalen en wasabimayonaise
14-06-2011, 09:04
Bijgewerkt op: 17-05-2024, 20:01
Voor 20 stuks
- 240 g sushirijst
- 280 g water
- 35 g rijstazijn
- 20 g suiker
- 5 g zout
- norivellen
- 200 g grijze garnalen
- 2 el mayonaise
- 1 kl wasabi
Bereiding
- Spoel de rijst zorgvuldig tot het water helder is, vul aan met water tot een totaalgewicht van 520 g en kook in de rijstkoker.
- Verhit azijn, suiker en zout, voeg het mengsel bij de rijst en zorg dat de vinaigrette volledig verdeeld is onder de rijst. Laat vervolgens afkoelen tot lauwwarm.
- Druk de rijst in een sushivormer (te koop in de Aziatische speciaalzaak) of vorm met de hand gelijkmatige balletjes van ongeveer 20 g en druk licht plat aan de bovenzijde (zodat de garnalen blijven liggen).
- Meng de garnalen met de mayonaise en de wasabi en schik op de rijstbolletjes.
- Ontvorm de rijst en bind er een op maat gesneden norivel rond.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier