Studentenmuesli
09-06-2011, 15:41
Bijgewerkt op: 10-08-2024, 13:00
Muesli-mix
- 150 g gierstvlokken
- 150 g havervlokken
- 150 g maïsvlokken
- 150 g boekweitvlokken
- 125 g rozijnen
- 100 g hazelnoten
- 100 g zonnebloem- of pompoenpitten
Voor erbij
- banaan
- appel
- melk
- yoghurt of kwark
- honing of vruchtendiksap
Bereiding
- Meng de vlokken en de gehakte hazelnoten en zonnebloem- of pompoenpitten. Spreid de mengeling uit op een bakplaat en rooster gedurende een kwartier in de oven op 150°C. Laat de mengeling afkoelen en bewaar droog in bokaal of blik.
- Eet de studentenmuesli rauw of voorgeweekt in combinatie met melk, yoghurt of kwark. Vul aan met kleingesneden en/of geraspt fruit en een zoetmaker, zoals honing of vruchtendiksap.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier