Steak tartare
© © Tony Le Duc Voor 4:
Voor 4:
500 g mooi doorbloed rundvlees zonder pezen
100 g opgelegde kleine augurken
1 middelgrote ui
5 takken peterselie
4 eierdooiers
4 el kappers
tabasco
worcestersaus
peper van de molen (bij voorkeur zwarte)
grof zout
Snijd het vlees met een groot mes in kleine dobbelstenen van 5 mm groot. Doe in een kom en meng voorzichtig door elkaar met een vork. Dek af en zet in de ijskast, het vlees moet goed koel blijven om zijn knapperigheid te behouden.
Maak het garnituur klaar: snijd de augurken en verse ui in kleine dobbelstenen, hak peterselie fijn, scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Verdeel de tartaar met een vork in een platte ronde vorm op de borden en schik het garnituur rondom: augurk, ui, kappers en peterselie. Doe de eierdooiers in een halve eierschelp en schik bovenop de tartaar. Geef apart tabasco, worcestershiresaus, en peper en zout. Serveer met een slaatje en brood of frieten en mayonaise naar keuze.
Tip: U kan de garnituren ook meteen door de tartaar mengen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier