Spinazievelouté met pimentonboter en gebakken inktvisringen

Voor 4:

Voor 4:

Voor de soep:

250 g spinazie

1 l kippenbouillon

120 g beurre noisette (bruine boter)

1 dl room

peper en zout

Calamares:

125 g inktvisringen

boter

pimenton (gerookt paprikapoeder)

peper en zout

Blancheer de spinazie 10 sec. in lichtgezouten kokend water. Giet meteen af en doe in ijswater (ijskoud water met ijsblokjes). Knijp het vocht er goed uit en pureer met de mixer.

Breng de bouillon aan de kook, haal van het vuur, monteer met de gebruinde boter. Voeg de spinaziepuree en de room toe, meng goed, kruid met peper en zout.

Bak de inktvisringen in boter. Kruid met pimenton, peper en zout. Serveer in de soep. Werk de soep af met de bakboter van de calamares.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content