Speltwafels met pindatopping

9224067

Een stevig ontbijt voor wie een intensieve training op het programma heeft staan.

Een stevig ontbijt voor wie een intensieve training op het programma heeft staan.

Ingrediënten

Voor 3 wafels

  • 4 el speltmeel
  • 1 1/2 el rietsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el halfvolle melk
  • 2 eieren
  • kokosolie, om het wafelijzer in te vetten
  • 2 el pindakaas
  • 2 tl cacao nibs wafelijzer

Bereiding

  1. Zet het wafelijzer aan zodat het kan voorverwarmen.
  2. Meng in een kom het meel met de suiker, het bakpoeder, de melk en de eieren tot een glad beslag.
  3. Vet het wafelijzer in met kokosolie en giet er een beetje beslag in.
  4. Doe de pindakaas in een kommetje en verwarm 20 seconden in de microgolfoven tot hij vloeibaar wordt.
  5. Bak de wafels en serveer onmiddellijk met de pindasaus en de cacao nibs.
Uit: Het optimale sportgewicht, Stephanie Scheirlynck (Lannoo)Meer lezen: Topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck over gezonde voeding: ‘Ik hou niet van zwart-wit denken’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content