Speltwafels met pindatopping
23-10-2018, 11:24
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:14
Een stevig ontbijt voor wie een intensieve training op het programma heeft staan.
Een stevig ontbijt voor wie een intensieve training op het programma heeft staan.
Ingrediënten
Voor 3 wafels
- 4 el speltmeel
- 1 1/2 el rietsuiker
- 1 tl bakpoeder
- 2 el halfvolle melk
- 2 eieren
- kokosolie, om het wafelijzer in te vetten
- 2 el pindakaas
- 2 tl cacao nibs wafelijzer
Bereiding
- Zet het wafelijzer aan zodat het kan voorverwarmen.
- Meng in een kom het meel met de suiker, het bakpoeder, de melk en de eieren tot een glad beslag.
- Vet het wafelijzer in met kokosolie en giet er een beetje beslag in.
- Doe de pindakaas in een kommetje en verwarm 20 seconden in de microgolfoven tot hij vloeibaar wordt.
- Bak de wafels en serveer onmiddellijk met de pindasaus en de cacao nibs.
Uit: Het optimale sportgewicht, Stephanie Scheirlynck (Lannoo)Meer lezen: Topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck over gezonde voeding: ‘Ik hou niet van zwart-wit denken’
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier