Soufflé van pannenkoeken met kriekbier, sinaas en gember

  • Moeilijkheid

Voor 2:

115 g bloem

snuifje zout

1 theelepel bakpoeder

3 eigelen

3 eiwitten

125 ml melk

60 g suiker

125 cl kriekbier

sap van 1 sinaasappel

Â1/2 theel gehakte gember

Klop de dooiers met de melk los. Meng bloem, bakpoeder en zout. Laat Â1/2 uurtje rusten. Klop eiwitten tot sneeuw en spatel beetje bij beetje onder het beslag. Bak in een hete pan koekjes in olie.

Voor de caramel van kriekbier laat je bier, sinaasappelsap en gember inkoken tot siroopdikte. Stapel de koekjes en snij een hoek uit deze pannenkoekentaart. Lepel er de dikke siroop rond.

Recept: Achim Vandenbussche

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content