Benodigdheden

3 Perzische (inmaak)komkommers of 1 gewone komkommer

1 tl fijn zeezout

1 teentje knoflook, geperst

2 tl Koreaans peperpoeder, of iets minder naar smaak

2 tl ongeraffineerde suiker of kokosbloesemsuiker

21/2 tl rijstwijnazijn

2 tl geroosterdesesamolie

2 tl geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze

Was de komkommers en dep ze droog. Snijd ze eerst in de lengte doormidden en daarna in heel dunne schijfjes. Doe de komkommerschijfjes in een kom en meng het zout erdoor. Zet de schijfjes 30 minuten weg.

Meng in een kom de overige ingrediënten, behalve de sesamzaadjes. Giet het vrijgekomen vocht van de komkommers weg. Schep de komkommerschijfjes voorzichtig maar zorgvuldig door de overige ingrediënten. Zet het geheel minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast tot het goed koud is.

Bestrooi de komkommerkimchi voor het serveren met de sesamzaadjes. Bewaar hem maximaal 1 week in een afgesloten vershouddoos in de koelkast.

Benodigdheden3 Perzische (inmaak)komkommers of 1 gewone komkommer1 tl fijn zeezout1 teentje knoflook, geperst2 tl Koreaans peperpoeder, of iets minder naar smaak2 tl ongeraffineerde suiker of kokosbloesemsuiker21/2 tl rijstwijnazijn2 tl geroosterdesesamolie2 tl geroosterde sesamzaadjesBereidingswijzeWas de komkommers en dep ze droog. Snijd ze eerst in de lengte doormidden en daarna in heel dunne schijfjes. Doe de komkommerschijfjes in een kom en meng het zout erdoor. Zet de schijfjes 30 minuten weg.Meng in een kom de overige ingrediënten, behalve de sesamzaadjes. Giet het vrijgekomen vocht van de komkommers weg. Schep de komkommerschijfjes voorzichtig maar zorgvuldig door de overige ingrediënten. Zet het geheel minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast tot het goed koud is.Bestrooi de komkommerkimchi voor het serveren met de sesamzaadjes. Bewaar hem maximaal 1 week in een afgesloten vershouddoos in de koelkast.