Voor deze curry heb je een aantal ingrediënten nodig die je kunt vinden in de Aziatische winkel. Het is fijn om ermee aan de slag te gaan.
Voor 4 personen
400 g scampi’s (black tiger, maat 16/20)
4 dl kokosmelk
200 g verse ananas
60 g rode currypasta
1 eetlepel olie
2 teentjes knoflook
2 korianderwortels*
4 el vissaus
35 g suiker
2 kaffirlime-blaadjes (citroenblaadjes)*
5 blaadjes Thaise basilicum*
3 schijfjes rode paprika
Bereiding
1. Hak de ananas met een mes in fijne stukken.
2. Verwijder het harnas van de scampi’s en behoud het harde deel aan het einde van de staart. Verwijder de darm aan de rugzijde met een puntmesje.
3. Giet wat olie in een wok, voeg al roerend de currypasta en de vermalen knoflook en korianderwortel toe. Giet een scheut kokosmelk in de wok en voeg de ananas toe. Laat alles zacht pruttelen en voeg de rest van de kokosmelk toe. Breng het gerecht op smaak met suiker en vissaus. Indien de ananas te zuur is, voeg je nog een weinig suiker toe.
4. Voor het opdienen wordt de curry nogmaals opgewarmd. Voeg de scampi’s en de citroenblaadjes toe en laat sudderen tot de scampi’s gaar en krokant zijn. Versier het gerecht met blaadjes Thaise basilicum en rode paprika.
* Te koop in de Aziatische winkel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier