Voor 4 personen
Sashimi
- 4 sint-jakobsvruchten
- 200 g haasje van gele rugvintonijn
Wasabimousse
- 1 blaadje gelatine
- 100 ml melk
- 1/2 el wasabi
- 1/2 el gembersap
- 60 ml opgeklopte room
- peper
- 1/2 honing
- sap van 1/2 limoen
Sojadipsaus
- 1 cm gepelde verse gember
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- 1/2 el fijngeraspte limoen
- 1/2 el limoensap
- 3 el donkere sojasaus
- 3 el water
- paar takjes bieslook
Groenten
- 1/2 fijngesneden paprika
- 100 g geraspte wortel
- 100 g geraspte knolselder
- 4 el witte azijn
- 3 el suiker
- 1 1/2 dl water
- peper
- zout
Bereiding
- Snij het vlees van de sint-jakobsvruchten in dunne schijfjes. Snij het tonijnhaasje in langwerpige blokjes. Bedek met plasticfolie en zet alles koel weg.
- Wasabimousse: week de gelatine in koud water. Verwarm de melk. Voeg wasabi, gembersap en geweekte gelatineblaadjes toe. Zet in de koelkast tot alles half opgesteven is. Spatel er de opgeklopte room door. Breng op smaak met peper, limoensap en honing. Stort in vormpjes en zet koel weg.
- Sojadipsaus: vermeng alle ingrediënten voor de sojadipsaus en giet in vier kleine kommetjes. Garneer met wat bieslook.
- Groentemarinade: meng alle ingrediënten en laat 24 uur marineren in de koelkast.
- Dresseer: leg dakpansgewijs een rijtje sashimi van sint-jakobsvrucht en daaronder een rijtje tonijn. Bestrooi lichtjes met zout en peper. Dresseer daaronder de wasabimousse en verder de uitgelekte groentjes en het kommetje met sojadipsaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier