Salade met rucola, pijnboompitten en geitenkaas
09-06-2011, 14:58
Bijgewerkt op: 06-06-2024, 18:15
In deze salade past de nootachtige pittigheid van de rucola perfect bij de geitenkaas.
Voor 4 personen
- 100 gr rucola
- 1 appel
- 50 gr pijnboompitten
- 4 ansjovisfilets
- 2 ronde geitenkaasjes
- olijfolie
- vinaigrette
Bereiding
- Bereid eerst de vinaigrette. Was en droog de rucola en vermeng met een beetje van de dressing. Was de appel, verdeel hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snij de parten in dunne plakjes. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder toevoeging van vet tot ze lichtbruin zijn. Maak op het bord een krans van halve bladen rode sla en grote bladen basilicum.
- Halveer de geitenkaasjes en bestrijk het snijvlak met olijfolie. Plaats ze onder een hete grill tot de bovenkant nèt begint te smelten. Verdeel de rucola over de borden, verdeel hierover de partjes appel en strooi er de pijnboompitten over. Plaats de geitenkaas midden op de rucola en giet er nog wat van de dressing omheen. Maal nog wat verse peper over de salade.
Tip: in het seizoen kun je de appel vervangen door bijvoorbeeld een combinatie van gepelde druiven en bleekselderij of door verse vijgen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier