Risotto met roséchampagne, rivierkreeft en mascarpone

risotto with prawns, prawn risotto © Dit is een algemeen beeld dat niet tot het recept behoort.

Misschien wel de meest smaakvolle risotto die je kunt maken.

Voor 4 personen

2 preien

1 dikke teen knoflook

50 g boter

300 g risottorijst

5 dl roséchampagne

6 dl warme visbouillon

2 el mascarpone

300 g gekookt rivierkreeftenvlees

2 el fijngehakt bieslook

peper en zout

Bereiding

1. Snijd de prei en knoflook fijn. Verhit de boter in een sauteuse en fruit de prei en knoflook. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met boter. Voeg 2 dl champagne toe en laat inkoken. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe en roer tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg als de rijst bijna gaar is (je hebt misschien niet alle bouillon nodig) nog 2 dl champagne toe en laat weer inkoken.

2. Roer de mascarpone, het rivierkreeftenvlees en bieslook door de risotto. Kruid naar smaak en verdeel over 4 soepborden. Giet de laatste dl champagne over de risotto in de borden, zodat elke eter de wijn door zijn risotto kan roeren, en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content