Lees ook: Jean Sur Mer: 'Het is een raadsel waarom men nog altijd met tonijn en zalm kookt'

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 400 g pietermanfilet
  • 50 g boter
  • 50 g gehakte pecannoten
  • 100 ml sherryazijn
  • 150 g geschilde aardpeer
  • 1 grannysmithappel (in zeer kleine stukjes gesneden)
  • kerrie
  • zout

Bereiding

  1. Zet een pan met de boter op een heet vuur. Zodra de boter witbruisend is, leg je de pietermanfilet op de velkant in de pan.Voeg ook de gehakte pecannoten toe.
  2. Zodra de boter bruin kleurt, haal je de vis uit de pan en blus je de pecannoten met de sherryazijn. Voeg de aardpeer en de appel toe. Breng op smaak met kerrie en zout.
  3. Verdeel de vis en de inhoud van de pan over 4 borden.

Tip: bak in de pan, samen met de aardpeer en de appel, geweekte haver.