Pastasalade met mosselen
Mosselen kun je ook perfect koud eten en verwerken in een salade.
Nodig
- 250 g spaghetti
- 2 kg gekookte mosselen
- 1/2 komkommer
- 2 tomaten
- 1 stengel bleekselderij
- 4 à 6 basilicumblaadjes
- 4 el olijfolie
- 2 el wittewijnazijn
- 1 el mayonaise
- peper en zout
- 1 el kappertjes
- 1/2 zak rucola
Bereiding
1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en spoel ze onder koud water af. Haal de gekookte mosselen uit de schelp maar laat er een aantal in de schelp voor garnering.
2. Ontvel de tomaten. Snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de komkommer in blokjes, de bleekselderij in dunne plakjes en de basilicum in fijne reepjes.
3. Meng alle groenten en de basilicum met de pasta. Breng op smaak met olijfolie en azijn. Voeg de mayonaise en de kappertjes toe en breng op smaak met peper en zout. Schep er als laatste de mosselen en rucola door.
4. Serveer de salade in een schaal en garneer met de mosselen in de schelp.
(Recept Mosselkantoor, uit Het Grote Mosselboek)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier