Ingrediënten

Voor 6 pannenkoeken

250 g bloem

500 ml melk

2 eieren

snuifje zout

Bereiding

Meng de eieren met de melk en giet dat mengsel bij de bloem, klop tegelijkertijd goed met de garde, zodat je een klontjesvrij beslag overhoudt.

Laat dat 5 minuten staan.

Bak daarna in een hete koekenpan met een drupje olie de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. Laat ze volledig afkoelen voor je ze belegt.

Belegvariatie: een dun laagje roomkaas en wat plakjes banaan of plakjes zalm, kipfilet of ham.

Uit: Wat lunchen we vandaag? - Recepten en inspiratie voor lunchtrommels, feest op school en traktaties, Susan Aretz (Uitgeverij Nieuw Amsterdam, 24,99 euro. Verschijnt op 12 september.)

Voor 6 pannenkoeken 250 g bloem 500 ml melk 2 eieren snuifje zout Meng de eieren met de melk en giet dat mengsel bij de bloem, klop tegelijkertijd goed met de garde, zodat je een klontjesvrij beslag overhoudt. Laat dat 5 minuten staan. Bak daarna in een hete koekenpan met een drupje olie de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. Laat ze volledig afkoelen voor je ze belegt. Belegvariatie: een dun laagje roomkaas en wat plakjes banaan of plakjes zalm, kipfilet of ham.