Recepten Recepten Bouillon met mosselen, zure room en bieslook Mosselen komen ook in een kippenbouillon volledig tot hun recht. Verras je gasten met deze lekkere soep.
Recepten Recepten Bavarois van gekaramelliseerde banaan met rum en vanille Een bavarois is een populair dessert. Het vraagt enige tijd en aandacht om een mooie en goede bavarois te bereiden, maar het is de moeite waard.
Recepten Recepten Amandelparfait Verras je gasten met een ijskoud zelfgemaakt dessert met amandelen en frambozenpasta.
Recepten Recepten Stoofpotje van everzwijn met peren Een wildstoofpotje is altijd een voltreffer op koude, winterse dagen. Verras je gasten met deze originele combinatie van everzwijn en peren.
Recepten Recepten Rollade van fazant met puree van geroosterde schorseneren Vraag aan je slager of poelier om de fazant 'en crapaudine' te ontbenen, d.w.z. zonder de vleugels van de bouten los te maken.
Recepten Recepten Parmentier van ossenstaart met truffelsaus Een parmentier is altijd een succesgerecht. Serveer deze veredelde vorm van parmentier met ossenstaart entruffelsaus en het succes zal nog groter zijn.
Recepten Recepten Gesmoorde runderrib met groenten Serveer het vlees, de wortelen en de selderij op een bedje van aardappelpuree. Zo ziet het er feestelijk uit.
Recepten Recepten Gebraden lamsbout met tijm en kastanjes Koop een ontbeende verkorte lamsbout (dit is zonder lendenstuk) en vul hem met een smaakvolle mengeling van spinazie, spek, rozijnen en noten. Serveer met gebakken kastanjes
Recepten Recepten Kalfsgebraad met cider en honing Dit stukje kalfsvlees wordt geflambeerd met Fine de Bretagne. Dit is een eau de vie op basis van cider. Pommeau is eveneens afkomstig uit Bretagne, maar is een aperitiefwijn bestaande uit een mengeling van appelsap en calvados.
Recepten Recepten Terrine van foie gras met gerookte paling en perencoulis Een terrine maken is helemaal niet zo moeilijk. Met dit recept lukt het gegarandeerd.
Recepten Recepten Terrine van gerookte forel Deze terrine is bijzonder geschikt als voorgerecht of voor op een buffet. Hij is gemakkelijk om te maken en ook vooraf te bereiden.
Recepten Recepten Kip in zoutkorst Een deel van de belevenis is het breken van de zoutkorst aan tafel met een flinke tik van de hamer.
Recepten Recepten Reefilet met vijgen en peperkoeksaus Waarom zou je niet vaker een stukje wild serveren? Dit recept kan een goede aanzet zijn.
Recepten Recepten Stoofpotje van kip met champagne en champignons Gebruik voor dit gerecht een Bresse-kip. Het vlees is zeer mals en smaakvol. De dieren hebben dan ook een luxeleventje geleid in het hart van La Bresse in Frankrijk.
Recepten Recepten Eendenborst met appels en rode uien De eendenborst wordt mooi rosé gebakken in de oven. Overgiet het vlees met een beetje uiensaus en serveer er gebakken appeltjes bij.
Recepten Recepten Zalm en spinazie in bladerdeeg Een flinke portie spinazie en een stuk zalm in een jasje maakt de dagelijkse maaltijd tot een festijn.
Recepten Recepten Rundergebraad met dooierzwammen en zwarte truffel Rundergebraad met dooierzwammen en zwarte truffel. Recept voor vier personen.
Recepten Recepten Hartige taart met parelhoen en appels Deze gesloten taart wordt meteen na het bakken geserveerd.
Recepten Recepten Bouillon met parmezaanknoedels Maak zelf parmezaanknoedels, schep er de bouillon over en je eindigt met een verrukkelijk soepje.
Recepten Recepten Pastinaaksoufflés Met dit recept maak je makkelijk zelf een hartige soufflé en kun je je gasten een luchtig warm voorgerecht of aperitiefhapje serveren.