Kip in zoutkorst

4273361

Een deel van de belevenis is het breken van de zoutkorst aan tafel met een flinke tik van de hamer.

Een deel van de belevenis is het breken van de zoutkorst aan tafel met een flinke tik van de hamer.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg bloem
  • 200 g fijn zout
  • 500 g grof Guérandezout
  • 4 dl water
  • 2 eiwitten
  • 1 stuk brood
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Bressekip
  • 3 takjes tijm
  • 1 eierdooier
  • 1 el water

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 210 °C.

2. Bereid de zoutkorst. Meng de bloem met het fijne en het grove zout. Voeg het water en de losgeklopte eiwitten toe. Meng tot een deeg.

3. Wrijf het brood in met de geplette tenen knoflook en stop in de buik van de kip. Voeg ook de takjes tijm toe en kruid met peper. Maak de opening dicht.

4. Rol het zoutdeeg uit, leg in een ovale ovenschaal en schik er de kip op. Wikkel de kip volledig in het deeg en druk de naden goed aan.

5. Steek of snijd vormpjes naar wens uit de afsnijdsels van het deeg en werk er de kip mee af.

6. Bestrijk met de eierdooier die vooraf losgeklopt werd met het water.

7. Bak de kip 75 minuten in de oven.

8. Breek de zoutkorst aan tafel met een stevige tik van de hamer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content