Reebokfilet met rode bietjes en gebakken aardappelen

4269633

Ingrediënten – voor 4:

Ingrediënten – voor 4:

1 el olie, 40 g boter

1 reebokfilet

2 dl kalfsfond

2 takjes rozemarijn

150 g kastanjes (in bokaal) Voor het garnituur :

8 kleine aardappelen

20 g boter

4 kleine rode bieten

Bereidingswijze:

Bereid eerst het garnituur. Schil de aardappelen en steek uit met een metalen ring. Snij de randen bij met een mes, zodat de aardappelen de vorm van een tonnetje krijgen. Kook 15 minuten in een ruime hoeveelheid kokend gezouten water. Giet de aardappelen af en bak goudbruin in een braadpan met een klontje boter. Kruid met peper en zout.

Stoom de ongeschilde rode bieten in 20 à 30 minuten gaar. Controleer de garing door met het puntje van een mes in de bieten te prikken. Schil de rode bieten, snij in blokjes en hou opzij.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Verhit een grote braadpan met een scheutje olie en een klontje boter. Bak de reebokfilet rondom goudbruin op hoog vuur. Leg in een braadslee, schuif in de oven en bak 15 minuten.

Blus de braadpan met de kalfsfond, voeg de rozemarijn toe en laat inkoken met de helft. Klop vlak voor het serveren de rest van de boter door de saus met een ballongarde. Doe de kastanjes bij de saus en laat even doorwarmen.

Versnij de reebokfilet en verdeel over de borden met de gebakken aardappelen en de gestoomde rode bietjes. Lepel er de saus over en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content