Gekonfijte kalfsschenkel met cider en mergtoastjes

4285653

Voor 4:

Voor 4:

1 ui

1 wortel

1 kleine prei

7,5 dl droge cider

1 teen knoflook

2 kruidnagels

1 kruidentuiltje

1 kalfsschenkel

een scheut zonnebloemolie

2 mergpijpen

8 sneetjes stokbrood

Bereidingswijze:

Bereid de marinade. Schil de ui en de wortel en hak in kleine blokjes. Snij de prei in fijne reepjes. Meng de groenten met de cider en voeg de geperste teen knoflook, de kruidnagels en het kruidentuiltje toe. Leg de kalfsschenkel in dit mengsel en laat een nacht marineren.

Laat de kalfsschenkel de volgende dag uitlekken en dep droog met keukenpapier. Bak de kalfsschenkel rondom goudbruin in een stoofpan met de zonnebloemolie. Haal de kalfsschenkel uit de pan en fruit de groenten die u met een schuimspaan uit de marinade heeft gehaald.

Leg de kalfsschenkel op de gefruite groenten, voeg de mergpijpen toe en bevochtig met een derde van de cider van de marinade. Kruid met fleur de sel en peper van de molen. Dek de pan af en zet 2 uur in de oven op 150°C. Zorg ervoor dat de pan niet droogkookt en voeg indien nodig een scheut cider toe.

Haal na een uur de mergpijpen uit de pan.

Rooster de sneetjes stokbrood.

Haal het merg uit de mergpijpen en smeer uit op de toastjes. Kruid met fleur de sel en serveer de mergtoastjes bij de gekonfijte kalfsschenkel en zijn groentegarnituur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content