Nostalgische taartjes met appel en karamel

Madam Bakster, het alter ego van de Gentse Laura Verhulst, heeft een passie voor desserts én voor gezonde voeding. Een onmogelijke combinatie? Niet voor haar! Probeer zelf deze taartjes met appel en karamel.

Voor zes taartjes
Bodem
  • 120 g pecannoten
  • 65 g havermout
  • 2 el kokosolie (vast)
  • 1 el esdoornsiroop
  • een snuifje zout
  • een snuifje kaneelpoeder
Vulling
  • 100 g medjouldadels
  • 120 g amandelmelk
  • 2 el kokosolie (gesmolten)
  • een snuifje nootmuskaat
  • een snuifje kaneelpoeder
  • een snuifje zout
  • een scheutje esdoornsiroop (optioneel)
  • 3 appels
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Maal de pecannoten en de havermout fijn tot meel. Meng hieronder de kokosolie, de esdoornsiroop, het zout en de kaneel. Kneed goed. Druk het deeg aan in zes ingevette en bebloemde taartvormpjes.
  2. Bak de taartbodempjes 12 minuten voor in de voorverwarmde oven. Maak intussen de karamelvulling. Mix hiervoor met een staafmixer de dadels, de melk, de kokosolie en de kruiden tot een homogene massa. Voeg hier eventueel een scheutje esdoornsiroop aan toe. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd vervolgensin smalle schijfjes.
  3. Bedek de bodems van de voorgebakken taartvormpjes met de dadelpasta. Schik daarvervolgens de schijfjes appel op. Begin aan de buitenste rand en duw de appelschijfjes met de bolle kant omhoog naast elkaar in de dadelpasta. Werk in een cirkelvorm naar binnen toe, zodat de appels net als een roosje gerangschikt zijn. Als je weinig tijd hebt, kan je de schijfjes appel ook gewoon horizontaal op de taartjes leggen.
  4. Bak de taartjes 25 minuten verder in de oven en laat ze even afkoelen.

Uit: Madam Bakster – The guilt-free bakery (uitgeverij Kannibaal).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content