Noedelsalade met snijbonen, sluimererwten en kalkoenhapjes

Voor 4 personen
  • 100 g snijbonen
  • 100 g sluimererwten
  • 1 bosje lente-uien
  • 250 g eiernoedels
  • blaadjes van 1/2 bosje koriander
Voor de dressing
  • 1 tl sambal oelek
  • 1,5 el lichte sojasaus
  • 4 el sesamolie
  • 2 el arachideolie
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes
Voor de kalkoenhapjes
  • 2 stengels citroengras
  • 4 cm gember
  • 1 teen knoflook
  • 350 g kalkoenfilet
  • 1 tl zout
  • 3 el arachideolie
Bereiding
  1. Snij de snijbonen en sluimererwten in dunne plakjes en blancheer deze 1 minuten in kokend gezouten water. Verfris in ijswater. Snij de lente-uien fijn.
  2. Kook de noedels gaar in gezouten water en spoel nadien onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Meng de ingrediënten voor de dressing en roer door de noedels.
  3. Maak de kalkoenhapjes: verwijder de taaie buitenste blaadjes van het citroengras en hak de rest fijn. Doe het citroengras in een foodprocessor met de gember, knoflook, kalkoen en het zout. Mix tot een homogene massa en vorm er kleine hapjes van. Bak de kalkoenhapjes aan beide kanten goudbruin in arachideolie.
  4. Meng intussen de noedels met de snijbonen, sluimererwten en lente-uien. Verdeel de noedelsalade over 4 borden en schik er de gebakken kalkoenhapjes naast. Werk af met korianderblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content