Mosselen in knoflook-peterselieboter
Liefhebbers van mosselen zijn wellicht ook verzot op deze versie met zelfgemaakte knoflook- en peterselieboter.
Voor 2 kg mosselen
- 1 prei, in ringen
- 150 ml witte wijn
- 100 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 1 stokbrood
- 4 eenpersoonsovenschaaltjes
Bereiding
1. Doe de prei met de wijn in een ruime pan. Leg er de mosselen op. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6 min. of tot alle schelpen open staan.
2. Meng de boter met de knoflook en de peterselie tot een smeuïge kruidenboter. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Haal de mosselen uit de schelp en verdeel over 4 ovenschaaltjes. Verdeel de kruidenboter in vlokjes over de mosselen. Plaats in de oven en laat de kruidenboter ca. 5 min. over de mosselen smelten. Serveer met stokbrood.
(Recept Mosselkantoor, uit Het Grote Mosselboek)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier