Rol gemarineerde zalm met pesto
- 4 grote zuringbladen (of groot blad van raketsla)
- 4 plakjes gemarineerde zalm (te koop in de winkel)
- 100 g pesto (te koop in de winkel)
- zwarte peper
Rol rosbief met nori, komkommer, wortel:
- 150 g gebraden rosbief, in plakjes (te koop in de supermarkt)
- 1 blad nori, in repen geknipt (afdeling Japanse waren)
- 1/3 komkommer
- 100 g geraspte wortel (klaar te koop)
- Japanse zoetzure gember (te koop in potjes)
- reepjes rammenas of radijs
Saus
- 3 el sojasaus
- 3 el mirin (Japanse rijstazijn)
- 3 el olie
- gemberpoeder of geraspte verse gember
- zwarte peper
Ceviche
- 300 g stevige, superverse witte vis (zeeduivel enz.)
- 2 limoenen
- een scheut goede olijfolie
- 1 avocado
- 2 pijpajuin
- 1 rode chilipeper
- gemengde sla (veldsla met rodebietblad)
- blaadjes koriander
Bereiding
Rol gemarineerde zalm met pesto
- Leg de bladen zuring of raketsla op een werkplank en dek af met een schel gemarineerde zalm. Strijk de vis in met pesto en kruid met peper.
- Rol op met de hand (gebruik een sushimatje bij het rollen om mooie resultaten te bekomen). Snij de uiteinden van de rol gemarineerde zalm bij met een kartelmes.
Rol rosbief met nori, komkommer, wortel
- Leg vier repen nori op een werkplank en dek af met een snede rosbief. Leg op elk stuk vlees reepjes komkommer, wortel, rammenas of radijs en een stukje zoetzure gember. Rol alles op tot mooie rolletjes (gebruik eventueel een sushimatje bij het oprollen).
- Meng de ingrediënten voor de saus. Leg de rolletjes op tapa-bordjes, besprenkel met saus en versier met rammenas of radijs.
Ceviche
- Snij de vis loodrecht op de draad in schuine plakjes en besprenkel rijkelijk met limoensap. Laat de vis indien mogelijk enige tijd in het limoensap staan (koud koken).
- Meng de vis met het vruchtvlees van een rijpe avocado, kleingesneden rode peper, versnipperd groen van een pijpajuin en een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en versier met blaadjes sla en verse koriander.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier