Met @toosplantbasedfood toont Toos Vergrote op Instagram dat plantaardig koken niet moeilijk hoeft te zijn. Voor Knack Weekend kiest Toos haar favoriete seizoensgroenten om smakelijke, plantaardige lenterecepten op tafel te zetten. Dit is haar versie van Midden-Oosterse muhalebbi.
Muhallebi, een kruising tussen pudding en rijstpap, kun je gerust met een gouden lepeltje eten. Romig, lichtzoet en contrastrijk verrassend door de zuurtjes in de rabarbercompote is dit dessert een samenkomen van Belgische ingrediënten en een MiddenÂ-Oosters dessert.
Meer lezen over Toos Vergrote: Instagram-chef Toos Vergrote kookt plantaardig zonder poespas: ‘Het laatste wat ik wil is stress ervaren rond eten’
Voor 4 personen
100 g basmatirijst of rijstbloem
1 l plantaardige melk
1 tl bourbonvanille-extract
Sap en zeste van 1 citroen
4 el rabarbercompote
4 el appel-perenstroop
4 el hazelnoten
1. Blend de 100 g basmatirijst tot een fijn rijstmeel of gebruik kant-en-klare rijstbloem.
2. Doe de plantaardige melk, vanille-extract, citroensap en -zeste in een kookpot.
3. Voeg het rijstmeel toe en breng op een zeer laag vuur traag aan de kook. Laat al roerend verhitten gedurende 10 tot 15 minuten tot je een gebonden pudding hebt en je geen harde brokjes meer proeft.
4. Neem 4 glazen en voeg een eetlepel appel-perenstroop als basis toe.
5. Hak de hazelnoten in grove stukken.
6. Zodra de muhallebi klaar is verdeel je die over de 4 glazen.
7. Laat afkoelen.
8. Werk af met een eetlepel rabarbercompote en hazelÂnoten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier