Massaman- of Thaise lamscurry

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Dit is een makkelijk recept voor een super lekkere Thaise massaman curry met de warme smaken van kaneel, kardemom en koriander.

Voor 4 personen

1 el arachideolie

3 el massaman kerriepasta

1/2 cm geraspte gemberwortel

1 geplette teen knoflook

2 geplette korianderwortels

1 blad laurier

snuif kaneelpoeder

snuif korianderpoeder

snuif kardemom

400 g mager lamsvlees in dobbelstenen van 2,5 bij 2,5 cm

2 grofgesneden aardappelen

2 fijngehakte sjalotten

3 dl (ongezoete) kokosmelk

3 el palmsuiker

3 el vissaus

3 el tamarindesap

4 el cashewnoten

verse koriander

Bereiding

1. Verhit olie in de wok tot hij begint te roken. Voeg de kerriepasta, gember, knoflook, korianderwortels, laurier en de rest van de specerijen toe en roerbak 5 min. tot de aroma’s goed vrijkomen.

2. Voeg het vlees, de aardappelen en de sjalot toe en roerbak 3 min. Bevochtig nadien met kokosmelk en laat zacht aan de kook komen. Roer er de suiker en de vissaus doorheen en laat 10 min. zacht pruttelen.

3. Voeg op het einde het tamarindesap toe en roer tot de curry begint in te dikken. Bestrooi met de cashewnoten en werk af met koriander.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content